Het goede leven

Het goede leven

Het Goede Leven is een traject waarin je samen met andere deelnemers leert over het goede leven, maar vooral ook ervaringen uitwisselt en samen nieuwe aspecten ontdekt die je leven kunnen verrijken.

We laten ons hierbij inspireren door het ‘kleine boek van het goede leven’ van Anselm Grün. Een bijzonder boekje dat op een open en frisse manier inzichten uit de filosofie, psychologie en spiritualiteit combineert.

In deze vier avonden nemen we dit boekje als leidraad; we doen nieuwe inzichten op, gaan met elkaar in gesprek en ervaren iets van dat goede leven. De avonden zijn gratis, gezellig en inspirerend!

Het kleine boek van het goede leven

In dit handige kleine boekje brengt Anselm Grün al zijn wijsheid over de belangrijkste waarden en vragen in het leven samen. Hij put uit de spirituele en filosofische tradities van het christendom en het oosten, en staat stil bij wat echt belangrijk is voor mensen: hoop, oprechtheid, invloed, vergeven, waarachtig zijn, leven met aandacht, tijd, zwijgen…

Anselm Grün is monnik in de abdij  van Münster-schwarzach in Duitsland. Hij combineert de benedictijnse spiritualiteit met inzichten uit de psychologie en oosterse meditatie. De zoektocht naar wat het leven ten diepste betekent is daarbij een belangrijk thema. Grüns frisse kijk op een eeuwenoude traditie spreekt heel veel mensen aan. Zijn boeken zijn wereldwijde bestsellers.

Juni 2019

In samenwerking met studenten van de HAN en vrijwilligers organiseerde Hemelsbreed in juni 2019 dit traject in DAZO. Dit waren vier waardevolle avonden waarin we met z’n twaalven een boeiend traject ingingen; diepgang, gezelligheid en persoonlijke verhalen wisselden elkaar af. De thema’s die we besproken hebben waren; Gelukzoekers & Geborgenheid, Aandacht hebben & Alleen zijn, Liefde & Loslaten, en Persoonlijke moed & Hoop. De reflectie op deze onderwerpen, de inspiratie vanuit het boekje, maar misschien vooral wel de persoonlijke inbreng van de deelnemers maakte dat je op een nieuwe manier naar je leven gaat kijken. Het zijn als het ware bouwstenen die je leert herkennen in je eigen leven waardoor je sterker in het leven kan gaan staan.

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze activiteiten? Stuur ons een mail via info@hemelsbreed.info of houd onze Facebookpagina in de gaten!