Read & Tweet

Read & Tweet

Verhalen vormen en inspireren ons. Het plaatst je in een andere wereld en spreekt tot je verbeelding. Daarnaast hebben boeken ook de kracht om je te raken en je te helpen om met een nieuw perspectief je eigen leven te bekijken.

Tijdens de Read & Tweet kiezen we telkens een boek, en nemen we een aantal avonden de tijd om inzichten en ervaringen over dit boek uit te wisselen. Op deze manier gaat een boek nog veel meer leven, en heb je ook de tijd om het boek tot je door te laten dringen en je te laten vormen.

Niet voor de hand

We kiezen altijd een boek dat iets losmaakt en iets te maken heeft met spiritualiteit. Boeken die misschien niet voor de hand liggen, maar waar soms heel veel waarheid in zit en je enorm kunnen helpen in je persoonlijke groei. Een goed voorbeeld is het boek ‘Adam’ van Henri Nouwen, dat we eerder besproken:

In deze klassieker beschrijft Henri Nouwen zijn omgang met zijn vriend Adam. Adam kan niet praten, heeft voortdurend epileptische aanvallen en kan zonder hulp niet bewegen. Aanvankelijk weet Nouwen zich geen raad met hem, maar langzamerhand leert hij door Adam een nieuw levensritme. Hij leert de taal van het lichaam en van het hart. En als Nouwen in een emotionele crisis belandt, speelt Adam een rol in zijn genezing. Nouwen ziet een verband tussen het leven van Adam en van Jezus. Een prachtig boek over kwetsbaarheid en geloof.

Gezonder dan wandelen

Een boek pakken is voor veel mensen best een drempel, of je komt er gewoonweg niet zo snel aan toe. Vakantie is daarentegen voor veel mensen wel de tijd om een aantal boeken te verslinden. Toch is lezen erg gezond; onderzoek heeft aangetoond dat je door lezen 68% stress verminderd (bron[1]).

Daarmee werkt lezen beter tegen stress dan wandelen, muziek luisteren of gewoon rustig een kop thee drinken. Psychologen denken dat dit komt doordat je brein zich moet concentreren op lezen, de afleiding van meegenomen worden in een verhaal verlicht de spanning in je spieren.

Tijdens een Read & Tweet hebben we op een gezellige locatie in Arnhem een goed gesprek over dit soort bijzondere boeken. Zie jij het ook als een uitgelezen kans om een keer mee te doen met de Read & Tweet, en wil je op de hoogte gehouden van wanneer er een nieuwe Read & Tweet begint? Stuur ons een mail via info@hemelsbreed.info of houd onze Facebookpagina in de gaten!