Levensvragen

Levensvragen

De langzame vragen in het leven, oftewel levensvragen. Op deze vragen is vaak geen kant en klaar antwoord te geven. Daarnaast kunnen de antwoorden voor iedereen weer een andere invulling hebben. Bij Hemelsbreed trekken we samen op en gaan we samen in gesprek en op zoek naar antwoorden op levensvragen.

Waarom ben ik hier?

Hoe word ik gelukkig?

Door het plotseling realiseren van het bestaan, of vanuit de oprechte verwondering over dit leven ontpopt deze vraag. Waarom mag ik hier zijn en hoe komt het dat ik zomaar mag deelnemen aan dit leven?

Geluk betekent: een leven dat lukt. Maar hoe is dat mogelijk? Een kwestie van instelling? Bij Hemelsbreed inspireren wij elkaar en zoeken wij samen een antwoord op de vraag: ‘hoe word ik gelukkig’?

Wat is spiritualiteit

Wat is gebed?

Spiritualiteit gaat over alles wat met de geest en de innerlijke weg te maken heeft. Voor sommigen klinkt dit al snel zweverig, en zij vragen zich misschien wel terecht af of je als rationeel ingesteld mens ook spiritueel kan zijn.

Wat is gebed? En wat is de zin daarvan? Betekent het dat we het lijden van deze wereld naar God versturen met het opschrift: ‘God, zorg er maar voor!’. Niet helemaal. Maar wat is het dan wel? Wat is gebed?

Is de bijbel waar?

Wie is Jezus?

De Bijbel is een eeuwenoud boek dat nog steeds door heel veel mensen wereldwijd gelezen wordt. In onze Nederlandse taal komen veel uitspraken en gezegden letterlijk uit de Bijbel. Maar is de Bijbel waar? Is het een betrouwbaar boek?

Bestond hij echt? Waarom is hij zo bekend geworden? Waar geloofde hij in? Deed hij wonderen? En was hij goddelijk?  Veel mensen vinden in Jezus inspiratie voor hun dagelijks leven. Maar wie was deze man? Wie is Jezus?