Waarom ben ik hier?

Waarom ben ik hier?

Sommige kinderen kunnen zich dat op heel jonge leeftijd al afvragen; waarom ben ik hier? Door het plotseling realiseren van het bestaan, of vanuit de oprechte verwondering over dit leven ontpopt deze vraag. Waarom mag ik hier zijn en hoe komt het dat ik zomaar mag deelnemen aan dit leven?

Meer dan we kunnen beredeneren

Het leven kan je soms ervaren als een geschenk. Als iets waar je geen recht op hebt, maar wat je gegeven is. Een pure verwondering over alles wat is, en over het hier zijn. Een ervaring die ons iets vertelt over dat dit leven meer is dan we kunnen zien, en meer is dan we kunnen beredeneren. 

Niet alleen gelaten

Tegelijkertijd kan het leven soms ook heel anders voelen. ‘Waarom ben ik hier?’ wordt dan een kwellende vraag. Het klinkt dan bijna alsof diegene er niet zou willen zijn. Het lijden kan soms zo groot zijn, of het ervaren van leegte zo sterk, dat deze vraag zich als vanzelf aan je opdringt. 

Op die momenten is het belangrijk dat mensen niet alleen worden gelaten met deze vraag. Samen zoeken naar de zin van dit leven en het waarom van dit bestaan is altijd vruchtbaarder dan alleen. Kant en klare antwoorden bestaan niet op deze vraag, maar het geloof heeft veel mensen wel een weg laten zien.

Waarom ben ik hier? In gesprek over levensvragen

Kracht van geloof

Veel mensen ervaren door hun geloof de reden van hun bestaan hier op aarde. Geloven is niet enkel dingen voor waar aannemen, maar gaat veel meer over je eigen leven plaatsen binnen het leven met God. Mensen die dit doen ervaren de kracht van geloof, ook in situaties waarin de zware vragen over ons bestaan opspelen. 

Binnen Hemelsbreed gaan we met elkaar in gesprek over de kracht van dit geloof. We inspireren elkaar met waar we dit in ons leven ervaren en verwonderen ons over het leven dat zich soms als een geschenk voordoet. Wil je ook geïnspireerd worden? Kom dan naar een van onze meet-ups of cursussen.