Read & Tweet: raak de wonden aan
  • Steenstraat 68, Arnhem

  • Grand Café Metropole

Read & Tweet: raak de wonden aan

Lees en praat mee over ‘Raak de wonden aan’ van Thomás Halík

Verhalen vormen en inspireren ons. Het plaatst je in een andere wereld. In het boek ‘Raak de wonden aan’ neemt Halík ons mee in het verhaal van de ‘ongelovige Thomas’ die de gewonde Jezus aanraakt. Een bijzonder verhaal waarin de mystieke, diepere lagen van het geloof naar voren komen en Halík een scherpzinnig en zelfs humoristische commentaar geeft op de huidige tijd.

Op drie avonden  gaan we met elkaar in gesprek over dit boek. We bespreken wat ons opviel, wat ons prikkelt en wat ons raakt.

Wanneer: donderdagavond 25 april, 9 mei en 23 mei

Tijd: 20:00u – 22:00u

Opgeven: info@hemelsbreed.info

Het boek is zowel hardkopie als wel als e-book te bestellen.

Dit is alweer de tweede Read & Tweet die wij organiseren. Lees hier de blog over de eerste Read & Tweet.

In de Trouw werd dit boek bekroond met vijf sterren. Lees hier de hele review.

Reden om dit boek wel te lezen

De roem van Halík was al op vele manieren tot mij gekomen. Maar door zijn boeken had ik tot dusver alleen nog maar gebladerd. Dit was mijn eerste echte confrontatie met Halík. En inderdaad: ik ben verkocht. Ik vind dit een ijzersterk boek, juist doordat het dat ijzeren pantser dat het christendom maar al te gauw wordt, weet af te breken tot zijn pijnlijke en kwetsbare kern. Dit is zo’n boek waarvan ik zeg: als ik geen christen was, zou ik het nu erg graag worden. Iedere bladzij dwingt me om een paar minuten uit het raam te staren, te peinzen en het hart van mijn eigen (on)geloof te betreden.

Misschien is Halík wel op z’n best als hij de betekenis van de gewonde en gekruisigde Christus plaatst midden in onze cultuur, waar die krampachtig bezig is haar glanzende, perfecte, en ongeschonden imago te koesteren. Dat het heil alleen verloopt via de weg van de verwonding, van onvolmaaktheid en vernedering lijkt misschien aanstootgevend, maar is werkelijk de ‘goede boodschap’ in een door succes geobsedeerde cultuur. Leonard Cohen wordt niet geciteerd, maar hij is op iedere bladzijde : ‘There is a crack in everything, that is how the light gets in’.

Volgende
Connectgroepen