Taizé in Arnhem
  • Meikers 3, Arnhem

  • MFC de Salamander

Taizé in Arnhem

Tijdens de veertigdagentijd is er elke avond een Taizé-gebed. Iedereen is van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn, om mee te zingen en mee te bidden, ook wanneer je voor het eerst komt.

Van zondag 14 april tot en met zaterdag 20 april (m.u.v. donderdag 18 april) zullen de gebeden gehouden worden bij Hemelsbreed. Dit zal zijn in MFC de Salamander in Schuytgraaf.

Hoe ziet een Taizé-gebed eruit? Tijdens het Taizé-gebed worden korte liederen afgewisseld met stilte en lezing uit de Bijbel. De gebeden van Taizé zijn rustgevend, eenvoudig en meditatief. Korte en prachtige melodieën worden in verschillende talen gezongen, en meditatief herhaald. Het zingt gemakkelijk mee, en de herhaling zorgt dat je de liederen echt tot je kan nemen. Tijdens het gebed wordt er voorgelezen uit de Bijbel, zijn er voorbedes, en wordt er ruim de tijd genomen om met elkaar stil te zijn.

De Taizégebeden duren ongeveer 45 minuten en worden gehouden van 19.00 uur-19.45 uur. Voor meer informatie en een schema van alle data en adressen van de gebeden kun je hier kijken.

Volgende
MeetUP: groei!