Alphacursus
  • Lemoen 85

  • Huiskamer van Schuytgraaf

Alphacursus

Een Alphacursus is een introductiecursus christelijk geloof van 10 avonden en een weekend. De Alphacursus is een combinatie van samen eten, luisteren naar een introductie op een thema en in groepjes met elkaar in gesprek gaan. Het is gezellig én heeft inhoud. 

Deze cursus is er vooral voor iedereen die zich op hoofdlijnen wil verdiepen in het christelijk geloof. Sommige deelnemers hebben ooit iets van het christelijk geloof meegekregen, sommige weten er al heel veel van, en weer anderen weten vrijwel niets van het christelijk geloof. Voor iedereen staat deze cursus open. Samen gaan we met elkaar in gesprek en ontdekken we wat het christelijk geloof inhoudt. Het is voor als je boordevol vragen zitten, voor als je gewoon benieuwd bent of voor als je je kennis wat wilt opfrissen en samen met anderen dit persoonlijke traject aan te gaan.

De avonden van de Alpha cursus starten met een gezamenlijk maaltijd. Er is tijd voor ontmoeting en een goed gesprek. Daarna wordt er een inleidend praatje gehouden over een bepaald thema. Na de introductie gaan we uiteen in kleine groepjes, waar ruimte is om alle vragen te stellen die je hebt. 

Soms is er een drempel om mee te doen, maar weet dat de meeste mensen die je gaat ontmoeten dat hebben. Samen maken we er ontspannen en ongedwongen avonden van. Een bepaalde mening of visie wordt niet opgedrongen. Het gaat er bij deze cursus om dat je zelf kan ontdekken wat het christelijk geloof voor je betekent en wat je hiermee kan voor je eigen leven.De Alpha cursus een bekende en beproefde methode. Wereldwijd hebben meer dan 24 miljoen mensen Alpha gedaan. En in Nederland waren dat er ruim 300.000.

Meedoen met de Alphacursus? Stuur een mail naar info@hemelsbreed.info voor meer informatie of om je aanmelden.