MeetUPx: de kracht van gebed #2
  • Marasingel 19, 6846 DX Arnhem

  • De Buitenplaats

MeetUPx: de kracht van gebed #2

Welkom bij de MeetUPx! De MeetUPx is altijd Xtra speciaal en Xperimental! De vorm staat niet vast en is dus altijd een verrassing. Spellen, naar buiten, workshops, teambuilding, het kan allemaal. In de creatieve vorm verwerken we iets van geloof waar je dan mee bezig kan. Bijvoorbeeld wat het is om te vertrouwen, los te laten of een droom te volgen. De kinderen hebben op deze zondag geen apart programma, we zijn gezellig allemaal met elkaar! Deze keer is het thema: de kracht van gebed.

Uw verlangen is uw gebed en als uw verlangen niet ophoudt, dan bidt u ook onophoudelijk. – Aurelius Augustinus

Handen vouwen, ogen dicht en woorden uitspreken naar God. We doen het allemaal wel eens. We bidden spontaan uit dankbaarheid of recht vanuit ons hart als we hulp nodig hebben. Sommige zijn gewend om met een dagelijkse routine te bidden; samen of alleen. Maar toch is bidden niet altijd makkelijk en gaat het niet altijd vanzelf. Waarom is mijn gebed soms zo leeg? Is het niet hypocriet om alleen te bidden als ik in nood zit? En is het überhaupt niet irrationeel om te bidden?

Wij weten immers niet wat we in ons gebed tegen God moeten zeggen, maar de Geest zelf pleit voor ons met woordloze zuchten – Paulus in Romeinen 8:26

In 5 MeetUPs verdiepen we ons in wat bidden betekent. We gaan ontdekken hoe bidden te maken heeft met verlangen, met afhankelijkheid en kwetsbaarheid. We zoeken naar hoe God via het gebed tot ons kan komen. We leren hoe we kunnen bidden met ons hele lichaam en wat het betekent om te bidden in de Heilige Geest.

Inloop met koffie: 10:15 uur

Aanvang: 10:30 uur

Deze viering lunchen we na afloop met elkaar. Iedereen neemt iets mee: een salade, lekker broodjes, een soepje of pannenkoeken! Neem ook wat lekkers mee en lunch gezellig mee.

We zien je graag!

Volgende
Connectgroepen