MeetUP Pinksteren
  • Marasingel 19, 6846 DX Arnhem

  • De Buitenplaats

MeetUP Pinksteren

De MeetUP gaat het over het lijntje met boven, vandaar ‘UP’. Een MeetUP is een viering waarin we luisteren naar verhalen uit de Bijbel, geloofservaringen delen, zingen/muziek luisteren en samen in gesprek gaan. Regelmatig vieren we samen ook het Avondmaal, dat is altijd bijzonder om te doen! Deze keer is het thema: de kracht van gebed.

Uw verlangen is uw gebed en als uw verlangen niet ophoudt, dan bidt u ook onophoudelijk. – Aurelius Augustinus

Handen vouwen, ogen dicht en woorden uitspreken naar God. We doen het allemaal wel eens. We bidden spontaan uit dankbaarheid of recht vanuit ons hart als we hulp nodig hebben. Sommige zijn gewend om met een dagelijkse routine te bidden; samen of alleen. Maar toch is bidden niet altijd makkelijk en gaat het niet altijd vanzelf. Waarom is mijn gebed soms zo leeg? Is het niet hypocriet om alleen te bidden als ik in nood zit? En is het überhaupt niet irrationeel om te bidden?

Wij weten immers niet wat we in ons gebed tegen God moeten zeggen, maar de Geest zelf pleit voor ons met woordloze zuchten – Paulus in Romeinen 8:26

In 5 MeetUPs verdiepen we ons in wat bidden betekent. We gaan ontdekken hoe bidden te maken heeft met verlangen, met afhankelijkheid en kwetsbaarheid. We zoeken naar hoe God via het gebed tot ons kan komen. We leren hoe we kunnen bidden met ons hele lichaam en wat het betekent om te bidden in de Heilige Geest.

De kinderen hebben tijdens deze meeting hun eigen programma, ze gaan in een aantal groepen uiteen.

Inloop met koffie: 10:15 uur

Aanvang: 10:30 uur

We zien je graag!