MeetUpX 4 december: Speeddaten

MeetUpX 4 december: Speeddaten

Afgelopen zondag hebben we voor het laatste stilgestaan bij het thema ‘geschapen naar het evenbeeld van God’. Dit was afgelopen weken het centrale thema voor de MeetUps en connectgroepen, waarbij we al meerdere inspirerende preken hebben gehoord vanuit het sprekersteam. De laatste MeetUp rondom dit thema was echter een MeetUpX, waarbij we het écht met z’n allen doen. Dat bleek al bij binnenkomst uit de onconventionele manier van de tafel en stoelschikking: rijen met losse tafels met aan weerszijden 1 stoel.

De MeetUpX werd geleid door Jesse. Hij stond het eerste kwartier stil bij wat er de afgelopen weken allemaal besproken was en zoomde ook zelf nog iets Want als we zijn gemaakt naar het beeld van God en Hem moeten liefhebben, dan moeten we elkaar ook liefhebben toch? En hoe zit dat met mensen die zich asociaal gedragen of zelfs verantwoordelijk zijn voor een Genocide: zijn die ook het evenbeeld van God? En wat zegt het over jezelf als je je zónder goede reden ergert aan mensen, en dus het beeld van God?

speeddaten in de kerk arnhem

Vervolgens gingen we de rest van de meeting aan de gang met speeddates. Aan iedere tafel kwamen mensen 1 op 1 tegenover elkaar te zitten en mochten zij het 5 minuten hebben over de stelling die op dat moment op het scherm verscheen. Wanneer de bel ging kregen mensen de kans iets te delen over hun gesprek, waarna iedereen 1 plekje opschoof om de volgende stelling met een ander persoon te bespreken. Een aantal van die stellingen:

• Ziet God eruit als een mens?
We stonden stil bij Genesis 1:26; de daadwerkelijke tekst waarin staat dat we zijn gemaakt naar het evenbeeld van Hem. Deze werd gelegd naast Mattheus 22: Heb uw naaste lief zoals uzelf.
• Welk mens heeft jou als laatst geraakt of geïnspireerd?
• Welke talenten heb je die God weerspiegelen?

Na afloop deelden we een lunch met elkaar en konden we nog even met elkaar napraten. Het was duidelijk dat de speeddates tot mooie gesprekken had geleid. Het was fijn om te zien wat Hemelsbreed is: een groep mensen die samen het leven wil ontdekken!

De volgende meeting is op 18 december. Je bent van harte welkom!
Inloop met koffie en thee: 10:15 uur
Aanvang: 10:30 uur
Locatie: De Buitenplaats, Marasingel 19, Arnhem