Een nieuw seizoen – tussen hemel en aarde

Een nieuw seizoen – tussen hemel en aarde

Vandaag was weer onze eerste meeting in de Buitenplaats. Ik (Maria) mocht de opening doen, altijd een mooi moment om stil te staan bij waar ik zelf eigenlijk sta. Want een nieuw seizoen starten, dat past wel in mijn ritme. Als docent op het HBO ben ik wel gewend om na een lange vakantie weer tegelijk met alle collega’s van 0 naar 100 te gaan. En weer in standje ‘organiseren’ te springen, zodat de studenten een goede start krijgen.

Toch is dat voor Hemelsbreed anders. Dat komt door onze ritmes, bijvoorbeeld het kampeerweekend van vorige week. Daarbij staat niet organiseren centraal, maar ontmoeten. Een heel weekend samen op de camping, met alles wat daar bij hoort. En ook de heidag waarmee we als leiderschapsteam een nieuw seizoen beginnen. Dan gaan we niet vergaderen, maar starten met een ‘huddel’ – ruim de tijd nemen om van elkaar te horen hoe het is. Hoe het is onderweg met God. En samen te bidden, en daarna pas te kijken wat we van plan zijn.

Dat maakte dat ik vanmorgen heel onbevangen de opening van de meeting kon voorbereiden. Onderweg met het thema dat we samen gekozen hebben, ‘Tussen hemel en aarde’. Vorige week was ik daar zelf al ingedoken, vanuit Mattheüs 6, de bede uit het onze vader die ons leert ‘Zoals in de hemel ook op aarde’. Als je daar meer van wil weten, we hebben nu een paar keer inspiratie gebruikt uit het boek ‘Geheimenissen’ het thema ‘As it is in heaven’ geeft mooie doorkijkjes.

Vandaag met de oproep om vanuit de toekomst te leven, te leven alsof de toekomst nu is. Mmm.. daar moet ik nog wel even op kauwen. Wat geloof ik, wat hoop ik, wat verwacht ik? En wat als dat nu al zo zou zijn, hoe zou ik dan leven? Voelt wel heel anders als al plannen makend zelf de toekomst vormgeven. Een les in loslaten en vertrouwen, ik ga met een gevuld hart en open handen weer naar huis!


Wil je een keertje langskomen bij Hemelsbreed? In onze activiteitenagenda zie je wanneer onze MeetUps plaatsvinden. Je bent altijd welkom om een keer aan te haken. Op deze pagina lees je hoe onze MeetUps gaan, evenals antwoorden op veelgestelde vragen.