Taize zingen – niet online maar heerlijk buiten!
  • Kemperbergerweg 800

  • SpringLevend

Taize zingen – niet online maar heerlijk buiten!

Vanwege de verruiming van de corona-maatregelen kunnen we weer samen zingen, als we dat buiten doen. Daarom is deze keer het Taizé zingen in de tuin van Springlevend in Schaarsbergen..

Door de muziek van Taizé ervaar je iets dat boven jezelf uitgaat. Je wordt er in meegenomen en het brengt je tot rust. Samen Taizé liederen zingen of er simpelweg rustig naar luisteren heeft een enorme impact.

Zing mee met de liederen van Taizé. Je hoeft de muziek van Taizé niet te kennen. Je kan gewoon gaan zitten en luisteren maar je bent natuurlijk uitgenodigd mee te zingen zoals dat ook in Taizé gaat. De liederen zijn eenvoudig op te pakken en worden door liermuziek begeleid.

Geïnitieerd vanuit Hemelsbreed en de Koepelkerk, deze keer samen met Springlevend werken verschillende vrijwilligers samen om elke eerste zondag van de maand deze prachtige avonden neer te zetten. De muziek wordt begeleid door Daniëlle Roelofsen en Maria Boes.

De avond duurt van 20:00u tot ongeveer 20:45u.

Covid19 maatregelen:

De Taize-viering is buiten. Maar ook buiten moeten de maatregelen in acht worden genomen:

  • Bij aankomst noteren we je naam en telefoonnummer als registratie
  • Houd 1,5 meter afstand van elkaar (kinderen tot 18 jaar hoeven onderling geen afstand te houden).
  • Blijf zoveel mogelijk op je zitplaats, dit helpt om 1,5 meter afstand te behouden.
  • Blijf thuis wanneer je gezondheidsklachten hebt die wijzen op corona.
  • Zie hier de richtlijnen van het RIVM voor religieuze bijeenkomsten.

Wees van harte welkom!

Wat is Taizé?

Veel mensen kennen de rustige meditatieve liederen. Maar veel mensen weten niet dat Taizé eigenlijk een dorpje is op het platteland in Frankrijk. En vooral interessant is dat dit dorpje elke zomer wordt overspoeld door jongeren uit heel Europa, en zelfs van over de hele wereld.

Bussen vol jongeren arriveren in het kleine dorpje, en de heuvel verandert plots in een groot kampeerterrein. Het is net een festival. Bijzondere ontmoetingen tussen verschillende culturen vinden plaats; er wordt samen gegeten en samen gelachen. Maar de reden dat de meeste jongeren komen is vanwege het spirituele karakter van Taizé.

Sinds de tweede wereldoorlog is er in Taizé een klooster gestart waar nu zo’n 80 broeders een gemeenschap vormen. Drie keer per dag is er een gebed waar alle jongeren aan mee doen. In deze gebeden worden de bekende Taizé liederen gezongen, wordt er geluisterd naar inspirerende teksten en is men samen stil.

In Arnhem

Binnen Arnhem zijn er verschillende mensen erg enthousiast om samen te zingen. Vanuit Hemelsbreed organiseren we daarom regelmatig een ‘Spiritual Vocals’ waarin we samen de liederen zingen onder begeleiding van lier of fluit.

Ook hebben we in het voorjaar van 2019 vrijwilligers op bezoek gehad die elke avond een Taizé gebed organiseerde. Lees hier een blog over hoe dat toen ging.

In Rozet wordt er door de D3rde verdieping ook Taize-zingen aangeboden. kijk op de website van de D3de verdieping voor meer info.