Het liftweekend: ‘ik zou zelf nooit iemand meenemen’

Het liftweekend: ‘ik zou zelf nooit iemand meenemen’

Eind juni ging een groep volwassenen en tieners van Hemelsbreed op avontuur. In groepjes van twee en drie werd er gelift naar het klooster in Duitsland. Joëlle van Asperen (14 jaar) schrijft hoe ze het heeft beleefd.

Het liftweekend! Ik had er heel veel zin in om te liften en in het avontuur tijdens het liften. Ik had van tevoren gedacht dat het best lang zou duren voordat mensen je meenamen, maar dat viel heel erg mee.

De 1ste keer staan naast de weg waren we binnen 10 minuten meegenomen door hele aardige mensen waar we leuk mee konden praten. We (ik, Siebe en Pieter) mochten een heel stuk meerijden en werden weer op een goede plek afgezet. Op de terugweg was het niet zo mooi weer, dus moesten we best lang wachten tot we werden meegenomen. Maar dan moet je gewoon denken ‘niet opgeven en op geven moment neemt iemand je wel mee’, en niet denken ‘we hebben toch de bezemwagen’. Voor ons was het ook vooral een uitdaging om NIET door de bezemwagen mee genomen te worden.

   

Wat ik het meest bijzonder vond was dat mensen ons gewoon meenamen, want voor hun was het ook wel een beetje een drempel, maar dat ze het toch doen, dus dat vooral. En dat neem ik ook mee dat je soms uit je confortzone moet gaan, wat ook erg leuk kan zijn! Ik had zo iets aan het begin ‘ik zou zelf nooit iemand meenemen’, maar tijdens het weekend had ik zoiets van ja gewoon doen. Je maakt er ook nog eens mensen erg blij en dankbaar mee. Ik vond het erg leuk om een keer mee te maken en het was een heel leuk avontuur!

Joëlle van Asperen (14 jaar)