Gemotiveerde studenten zetten zich in tegen eenzaamheid onder jongeren

Gemotiveerde studenten zetten zich in tegen eenzaamheid onder jongeren

Jongerenproject (1)

Gemotiveerde studenten zetten zich in tegen eenzaamheid onder jongeren

Hemelsbreed zet zich graag in voor een mooie stad; een stad waar mensen de verbinding met zichzelf, de ander en de hemel mogen vinden. In onze mooie stad Arnhem wonen echter ook veel mensen die weinig verbinding hebben en zich regelmatig eenzaam voelen, ook veel jonge mensen.

Onderzoek toont aan dat 36% van de jongeren (16-34 jaar) zich regelmatig of vaak eenzaam voelt. Dit is een heel hoog percentage. Hemelsbreed wil zich graag inzetten voor deze jongeren en start daarom een project samen met studenten van de HAN.

Een groepje van 4 á 5 studenten zal gedurende een half jaar zich gaan inzetten voor dit project. Zij zullen gaan onderzoeken waarom jongeren zich eenzaam voelen, en wat je daar tegen kan doen. Hemelsbreed zal in dit project samen met deze studenten optrekken, samen zullen we activiteiten of initiatieven opzetten om eenzaamheid tegen te gaan.

Gisteren waren Maria, Lisa en Pieter in DAZO in het Spijkerkwartier. DAZO zal de plek zijn van waaruit de studenten van de HAN zullen gaan werken. Gisteren hebben we alvast kennis met ze gemaakt. Er was veel enthousiasme voor dit project, ook zij willen zich graag inzetten voor onze stad!

Meer informatie over dit project zal volgen.