Deze cursus overtrof mijn verwachtingen

Deze cursus overtrof mijn verwachtingen

Deze cursus overtrof mijn verwachtingen

Terugblik van Marije op de cursus ‘spiritualiteit’

De afgelopen periode heb ik meegedaan met de cursus spiritualiteit bij Hemelsbreed. Ik wist niet helemaal wat ik ervan zou kunnen verwachten; spiritualiteit is namelijk zo’n breed begrip en het kan best vaag zijn. Maar deze cursus overtrof mijn verwachtingen.

De onderwerpen waren actueel, zoals bijvoorbeeld vrijheid en loslaten & vasthouden, en we bespraken hoe je daar zelf mee omgaat in het dagelijks leven. Af en toe kwam er iemand die een persoonlijk verhaal vertelde over wat hij of zij had meegemaakt. Dat was best intiem, en dat hoor je normaal niet zomaar.

Dat combineerden we met informatie over hoe Jezus daar mee omging in de bijbel. Of er werd een stukje geschiedenis gebruikt om een voorbeeld te geven hoe je iets aan kunt pakken. Zoals Rosa Parks; de eerste Amerikaanse vrouw die niet opstond voor blanke mensen in de bus, wat wel moest in die tijd. Een mooi voorbeeld van geweldloos verzet.

Kortom, ik ben blij dat ik deze cursus heb gedaan. De groep was ook erg gezellig, we hebben veel gelachen :-).

Marije (deelnemer aan de cursus spiritualiteit)