MeetUpX 22 mei: “geen vaste structuur” #gebed

MeetUpX 22 mei: “geen vaste structuur” #gebed

Als Hemelsbreed zijn we samen onderweg met het thema gebed – tot de vakantie komt dit terug in de meetings. Toen ik de vraag kreeg om ook een meeting te doen, sloeg de paniek toe – hoe kan ik de veelkleurigheid van het gebed laten zien in één meeting?!?

Mijn eerste stap als ik een meeting voorbereid is altijd om de bijbel open te slaan, te kijken welke gedeeltes eruit springen, waar ik direct naartoe getrokken wordt. Eigenlijk ook een soort van bidden, vanuit de rust kijken hoe God via de bijbel spreekt. Voor dit thema vond ik het echt te moeilijk. Want bidden is voor mij soms zingen, of muziek luisteren. Of soms een gebed onderweg. Dan weer een gesprek met iemand waarin ik merk dat God spreekt, me iets wil laten zien; of juist andersom, ik tijdens de ontmoeting voor of met iemand wil bidden.

En ook in de bijbel is er gebed in allerlei vormen, om bij mijn eigen naamgenote te blijven: een uitbundige lofzang van Maria, psalmen van David, smeekgebeden om regen of om Gods hulp, Jezus die met z’n Vader heel vertrouwelijk spreekt, en nog zoveel meer.

Daarom was ik blij dat we bij Hemelsbreed het fenomeen ‘MeetUPX’ hebben, extra speciaal, ruimte voor allerlei vormen, geen vaste structuur. Daarmee hebben we op 20 mei een hele diverse meeting gehad, waarbij mijn belangrijkste voorbereiding bestond uit de open vraag: ‘wie wil er iets delen over bidden’?

Resultaat? Een veelkleurige meeting met een aantal workshops, en als rode draad een gebedsketting. Mijn inleiding is makkelijk samen te vatten, voor mij is bidden vooral weten dat God altijd dichtbij is. Stil zijn is daarbij belangrijk voor me, Herman Boon verwoord het heel mooi in het lied dat we luisterden:

Bijzonder om zowel klankschalen als een creatieve schilderopdracht in één meeting te hebben. En een spoken word-workshop naast een meditatie op de klanken van Arvo Pärt. De gebedsketting nemen we mee in de komende meetings, van harte welkom als je ook een keer wil aanhaken!

De volgende meeting is op 5 juni. Je bent van harte welkom om 10:30 uur bij Siza de Buitenplaats, Marasingel 19 in Arnhem.