MeetUPx 9 oktober: ‘Naar het beeld van God’ #2

MeetUPx 9 oktober: ‘Naar het beeld van God’ #2

In de serie ‘naar Gods beeld’ heb ik (Maria) me direct ingetekend om de MeetUpX te verzorgen. Ik krijg altijd energie van het bedenken van de interactie – hoe kunnen we samen aan de slag? Want dat is voor mij één van de vele momenten waarop ik merk hoe heerlijk Hemelsbreed is: ruimte voor allerlei vormen, volwassenen en kinderen die echt samen dingen doen, leren van elkaar, oprechte interesse.

Van het thema kreeg ik ook energie, maar er was in de meetUp van Pieter één woord dat bleef hangen, waar ik een soort van ‘kortsluiting’ bij had. In Genesis 1:26 staat direct nadat we lezen dat we naar Gods beeld gemaakt zijn, ook dat we heerschappij moeten voeren over de aarde, inclusief dieren en planten.

Alleen dat woord al ‘heerschappij’, kauw daar maar eens op, ik kwam er eerst niet veel verder mee. Door verder te kijken in de bijbel waar precies dit woord nog verder opduikt, heb ik veel geleerd over hoe God voor ons zorgt, en ook wil dat wij voor de wereld zorgen. Je had erbij moeten zijn – maar als je de uitdaging aan wil gaan, in dit plaatje zie je de teksten waar ik bij langs ben gegaan.

Het leukste deel van de meeting moest toen nog komen, de beelden spreken voor zich, mooi bouwwerken, bijzondere collages, en heerlijke baksels.

Daarna samen lunchen, en afsluiten met een zegen, met een lied van Sela. Passend bij het thema dat we mogen zorgen voor elkaar, zorgen voor de wereld, door te delen!

– Maria


De volgende meeting is op 23 oktober. Je bent van harte welkom!
Inloop met koffie en thee: 10:15 uur
Aanvang: 10:30 uur
Locatie: De Buitenplaats, Marasingel 19, Arnhem