Nacht van de vluchteling

Nacht van de vluchteling

15 juni 2019. Vandaag zijn wij (Joëlle, Siebe, Jasmijn, Jet, Manuela, Swen en Pieter!) de nacht van de vluchteling wezen lopen!! We gingen voor de 20km in Amsterdam. Eerst gingen we ergens lekker eten, iedereen nam een lekkere hamburger en Pieter natuurlijk iets vegetarisch, iets met een aubergine🍆 of zoiets.

Daarna gingen wij richting de start om ons prachtige gele hesje💛 en kaartje op te halen. Een poosje daarna gingen we beginnen met lopen. Na 30 minuten zouden we Siebe tegen komen, omdat hij vanuit zijn werk kwam.

Deze foto hierboven hadden we gemaakt nadat we 20 minuten hadden gelopen en met een pondje naar de overkant gingen. P.s. als je goed kijkt zie je linksboven de foto nog een bijzonder iemand die blijkbaar ook gezellig op de foto had gewild en dat is zeker gelukt.😁😂

Een tijdje later kwamen we Siebe tegen en konden we nu met zijn allen de 20km gaan lopen! We kwamen aan het begin van de route langs hele leuke stukjes Amsterdam die we eigenlijk nog nooit hebben gezien, dat was wel erg grappig.

Toen we bij de eerste stop waren merkten we wel echt wat die vluchtelingen mee maken en toen hadden wij nog maar 11km gehad! We hadden hele leuke gesprekken onderweg en het was erg gezellig. Joëlle had wel veel te kleine schoenen dus die voelde nog wel extra erg hoe zwaar al die vluchtelingen het hebben. Jasmijn had nog erg last van haar teen en Pieter had zijn bergschoenen nog niet helemaal goed ingelopen,😁 goed voorbereid dus. Opvallend was wel dat de mensen zonder bergschoenen (Jet,Siebe en Manuela) het minst last hadden van iedereen dus tip voor iedereen die ooit nog gaat wandelen: ‘trek nooit meer je bergschoenen aan maar je sneakers’ 🥾👟

Deze foto hadden we gemaakt vlak voordat het donker werd met een prachtige zonsondergang

Tijdens de wandeling hadden Joëlle, Siebe en Jasmijn nog iets bedacht om ons meer in te leven in de vluchtelingen namelijk, door ons zelf namen te geven; Joëlle heette Kwälã, Jasmijn Kyrã en Siebe heette Kõchå.

Na heeeel lang lopen waren we bij de finish🏁. We hebben de 20km overleefd met zijn alle.🥳 Daar kregen we nog een mooie medaille🏅 en daarna gingen we nog even lekker zitten op een bankje en daarna op weg naar huis🏡 we waren rond 02:00 weer thuis en gingen lekker slapen😴.

Wij bedanken alle mensen die ons gesponsord hebben!💕 in totaal hebben we als hemelsbreed €857 opgehaald!! Een erg mooi bedrag dus! Heel erg bedankt!