Nieuw seizoen Hemelsbreed

Nieuw seizoen Hemelsbreed

Afgelopen vrijdag hebben we als leiderschaps- en coördinatieteam ‘het nieuwe seizoen’ van Hemelsbreed ingeluid. Hoewel het, naast een fijne huddel, ook vooral het afstemmen van veel praktische zaken was, was het een goede meeting. Iedereen is opgeladen en de frisse energie is voelbaar!

Elke leiderschaps- en coördinatie meeting starten we met een huddel. We lezen een stuk uit de bijbel, -dit keer was dat Genesis 28:16 en 17-, laten onze gedachten daarover gaan en creëren ruimte waarin God tot ons kan spreken. Ook reflecteren we in deze huddel op de afgelopen periode, over hoe God aan het werk was in ons leven. We sluiten de huddel af met een gebed en zijn dan als het ware klaargestoomd om de praktische punten te bespreken.

Belangrijk agendapunt in onze meeting was de rode draad voor de komende periode. Sandar heeft in de vakantieperiode de tijd genomen om het overkoepelende thema verder uit te werken. De komende periode staat de reis van Jozef centraal. De geschiedenis van Jozef heeft veel elementen in zich en je kan je op veel verschillende manieren tot Jozef verhouden. Het gaat over familierelaties, opvoeding, verleidingen, teleurstelling, leugens, vergeving, kortom van alles wat we in het dagelijkse leven ook tegenkomen. In veel opzichten is hij een beeld van Jezus. Door zijn lijden kon een heel volk overleven, maar ook in kleinere dingen weerspiegelt Jozef wat Jezus voorleefde.

De reis van Jozef past in veel opzichten goed bij wat de community van Hemelsbreed . Dit thema geeft enerzijds goede richtlijnen en richting, maar laat ook nog veel open voor latere invulling. Want ruimte om in te kunnen spelen op ontwikkelingen is nét zo hard nodig als een rode draad.

Verder waren we er allemaal over uit; we willen niet in elke dienst achterover zitten en luisteren naar iemand. De meetings worden dan ook interactief ingestoken en de verschillende connectgroepen zullen hier ook nauw bij betrokken worden.

Als je het leuk lijkt om Hemelsbreed een keer te bezoeken ben je altijd welkom om contact met ons op te nemen of een meeting (of andere activiteit) bij te wonen!