Nieuw! traject over geloof en wetenschap

Nieuw! traject over geloof en wetenschap

‘Tegen beter weten in?’ is een traject van vier avonden over geloof en wetenschap. Op deze avonden vertonen we vier korte films waarin tien wetenschappers antwoorden geven op onze grootste vragen: Bestaat God? Zijn onze religieuze ervaringen wel echt? Is de vrije wil een illusie? En hoe zit het met goed en kwaad? Na het bekijken van de korte film gaan we met elkaar op een open en ontspannen manier in gesprek.

Wetenschap en geloof worden beide gedreven door verwondering – Helen de Cruz

Het geloof alleszins redelijk? Of is het enkel je opvoeding die bepaald wat je gelooft? In vier korte films vertellen tien wetenschappers hoe zij denken over de verhouding tussen geloof en wetenschap. Zij gaan de grote vragen van het leven aan, en vertellen hoe zij hier als wetenschapper mee om gaan. Het zijn herkenbare vragen voor iedereen die zoekt en zich verwonderd over het leven.

Tegen beter weten in – trailer

Hemelsbreed biedt een traject aan van vier avonden waarin we deze korte films vertonen en samen in gesprek gaan. Op een open en eerlijke manier willen de moeilijke vragen aan gaan, naar elkaar luisteren en samen zoeken naar antwoorden en wat ons betekenis geeft. We doen dit in een ontspannen sfeer met een drankje, lekkers en veel gezelligheid.

Wil je meedoen? Meer informatie Geef je dan op via info@hemelsbreed.info of bel Pieter op 0615477628.

Wanneer? vrijdag 10, 17, 24 en 31 januari

Hoe laat? 20:00 – 22:00

Waar? Huiskamer van Schuytgraaf