Sudo Yum Update

Sudo Yum Update

Tja, wat doe je zoal op zondag? Voor wie regelmatig bij Hemelsbreed aanhaakt komen er dan vast reacties als connecten – meeten – samen zijn met anderen in de mooie gemeenschap die we mogen vormen. Of voor wie er van houdt kan dat een (stilte)wandeling zijn, of een Taizé-viering. Of je gaat zoals ik vanavond naar een read & tweet bijeenkomst, om met anderen te delen wat ik meeneem uit een mooi boek.

Ik denk dat je niet snel denkt aan serverbeheer, of WordPress-updates installeren. Toch zijn dat ook dingen die achter de schermen bij Hemelsbreed gebeuren, en die je zelfs leuk kunt vinden. Nou ja, leuk… vanmiddag vond Levien het even niet leuk meer, toen het bijwerken van de servers waarop mail en website draaien niet zomaar lukte. Gebeurt wel vaker trouwens, mijn lieve man even nogal onbereikbaar, omdat hij middenin een update zit. Of volop bezig is met een mooie nieuwe mogelijkheid op de website.

Bijvoorbeeld toen Jesse bedacht dat het toch wel heel hip was om, net als op allerlei andere sites, content aan content te linken. Voor de insiders: een Gutenberg-block. Zelfs als ik uitgelegd krijg dat Gutenberg iemand was die de boekdrukkunst vernieuwde, en dat met dezelfde techniek nieuwe items in WordPress sites een naam gekregen hebben, kan ik er nog niet heel enthousiast van worden. Ik vind het vooral heel gewoon dat de site er goed uitziet, en dat hij veilig en betrouwbaar werkt.

Waar ik dan wel weer blij van word? Als ik thuiskom zit Levien vrolijk op de bank, update weer gelukt, server bijgewerkt, en hij had nog van alles geleerd over die Gutenberg ook. Ieder zo z’n talent, zijn vast nog wel meer mooie ‘achter de schermen-talenten’ waar we eens een blogje over zouden mogen lezen, wie pakt de handschoen op?

Deze gastblog is geschreven door Maria Boes.