Taizé Arnhem
  • Rijksweg-West 52, 6842 BE Arnhem

  • Lucaskerk Elden

Taizé Arnhem

Taizé Arnhem: Maak het jezelf comfortabel in de prachtige Lucaskerk in Elden. Verlicht door kaarsen luisteren en/of zingen we in verschillende talen, de eenvoudige meditatieve liederen uit Taizé. Word stil, luister naar een tekst, en word even boven jezelf uitgetild. Frére Rogier zei: “In all things, peace of heart, serene joy.”

De Taizé Arnhem avonden zijn voor iedereen open en gratis toegankelijk. Je hoeft niet spiritueel te zijn, of de muziek te kennen. Je kan gewoon gaan zitten en luisteren, maar je bent natuurlijk uitgenodigd mee te zingen zoals dat ook in Taizé gaat. De liederen zijn eenvoudig op te pakken en worden door liermuziek begeleid.

De avond duurt van 20:00u tot ongeveer 20:45u. Na afloop is er koffie en thee.

Geïnitieerd vanuit ‘Hemelsbreed’ werken verschillende vrijwilligers en kerken samen om deze prachtige avonden neer te zetten.

Wees van harte welkom!

Taize zingen Arnhem

Wat is Taizé?

Veel mensen kennen de rustige meditatieve liederen. Maar veel mensen weten niet dat Taizé eigenlijk een dorpje is op het platteland in Frankrijk. En vooral interessant is dat dit dorpje elke zomer wordt overspoeld door jongeren uit heel Europa, en zelfs van over de hele wereld.

Bussen vol jongeren arriveren in het kleine dorpje, en de heuvel verandert plots in een groot kampeerterrein. Het is net een festival. Bijzondere ontmoetingen tussen verschillende culturen vinden plaats; er wordt samen gegeten en samen gelachen. Maar de reden dat de meeste jongeren komen is vanwege het spirituele karakter van Taizé.

Sinds de tweede wereldoorlog is er in Taizé een klooster gestart waar nu zo’n 80 broeders een gemeenschap vormen. Drie keer per dag is er een gebed waar alle jongeren aan mee doen. In deze gebeden worden de bekende Taizé liederen gezongen, wordt er geluisterd naar inspirerende teksten en is men samen stil.

Taize zingen arnhem

In Arnhem

Binnen Arnhem zijn er verschillende mensen erg enthousiast om samen te zingen. Vanuit Hemelsbreed organiseren we daarom regelmatig een Taizé in Arnhem gebed waarin we samen de liederen zingen onder begeleiding van lier of fluit.

Ook hebben we in het voorjaar van 2019 vrijwilligers op bezoek gehad die elke avond een Taizé gebed organiseerde. Lees hier een blog over hoe dat toen ging.

In Rozet wordt er door de D3rde verdieping ook Taizé-zingen aangeboden. kijk op de website van de D3de verdieping voor meer info