Terugkijken: MeetUP ‘in beweging’

Terugkijken: MeetUP ‘in beweging’

De MeetUPs van Hemelsbreed gaan het over het lijntje met boven, vandaar ‘UP’. De online MeetUP van 21 maart had als titel ‘in beweging’. Wat houdt jou bezig? Evert nam ons mee over wat het betekent om te wandelen met jezelf, met elkaar, met God en Jezus?

Aan het begin van de meeting vertelde ‘Hemelsbreder’ Bram ons meer over zijn werk in India. Hij werkt daar op het station waar hij mensen die hulp nodig hebben hoopt aan te treffen en kijkt of hij ze kan helpen. Soms is dat wonden verzorgen, een verbandje leggen of iemand een douche en scheerbeurt aanbieden om ze even op te frissen. Bram deelt hoe hij is gegroeid in geloof en daardoor stevig kan blijven staan in geloof en vanuit die positie kan uitdelen aan de mensen die dat nodig hebben.

Vervolgens heeft Jesse het lied ‘ Love bomb‘ gedeeld. Een lied die hem recent heeft geraakt. Hij merkt op dit moment veel politieke spanningen. Dit lied helpt hem om te herinneren dat je je heel druk kunt maken, maar dat je eigenlijk beter in Gods handen kunt leggen. Het mooie aan dit lied is het dat op meer manieren te interpreteren is. In het liedje wordt gesproken over een “Love bomb”, wat volgens Jesse juist in deze tijd zo hard nodig is. In de zin ‘When you lose you route, choose the sunlight’ ziet hij God terug.

Evert nam het stokje over en opende het gesprek over ‘in beweging’ zijn. Jezus stelden zijn leerlingen de vraag wie ze dachten dat Hij was. Het was een vraag zonder oordeel en zonder goed of gewenst antwoord. Het antwoord van Petrus kennen we, maar wat zou het antwoord van de andere leerlingen zijn geweest? En wat zouden wij zeggen als iemand ons deze vraag zou stellen? Voelen we ons dan gekend en begrepen? Mag ons niet gewenste antwoord er dan ook zijn?

Bij Hemelsbreed willen we samen de breedte van de hemel ontdekken en met aandacht en zonder oordeel elkaar kunnen bevragen. We verlangen er naar om elkaar te kennen en gekend te zijn, met al onze kwetsbaarheden. Als afsluiting luisterden we het lied ‘Ken je mij’ van Huub Oosterhuis, gezongen door Trijntje Oosterhuis en Yosina Rumajauw.