Traject: Eenvoudig leven

Traject: Eenvoudig leven

Drie verdiepingsavonden over duurzaamheid (de zorg voor de schepping) en sociale gerechtigheid (de zorg voor onze naaste). Samen gaan we ontdekken wat de Bijbel hierover zegt en hoe dit niet leidt tot ingewikkeldheden en nog meer moeten doen, maar juist tot eenvoud: een leven met diepe vreugde vanuit een nieuw perspectief.

Dit traject doen we op basis van het boek ‘eenvoudig leven’. Dit boek, geschreven door onder andere Sam Janse, Bert de Leede, Koos van Noppen, en Jacques en Paul Schenderling, is een bijbelstudiebundel die over thema’s als duurzaamheid en levensstijl de brug slaat tussen Bijbel en actualiteit. Het is niet nodig om het boek zelf aan te schaffen, maar wie zelf nog meer de diepte in wil, kan dit uiteraard zelf doen. Dit boek is onderdeel van de stichting genoeg om te leven. Deze stichting helpt lokale gemeenschappen om concreet aan de slag te gaan om liefde en recht te laten stromen. Zie de website van ‘Genoeg om te leven’ voor meer informatie.

De avonden worden geleid door Martijn en Pieter. Beide hebben zij een hart voor de schepping. Samen willen we niet alleen ontdekken wat de Bijbel zegt over deze belangrijke thema’s, maar willen we hier ons ook door laten vormen. We zijn enthousiast om hier samen met anderen de diepte in te gaan.

Voorafgaand aan het traject hebben we op 26 oktober een speciale thema-avond over ‘genoeg om te leven’.

Wanneer: dinsdagavond 14 nov, 28 nov en 12 dec

Hoe laat: van 20:00 tot 22:00

Waar: locatie volgt

Opgeven: klik hier