Wie is eigenlijk die nieuwe?

Wie is eigenlijk die nieuwe?

Op zondag 11 september 2022 werd ik ingezegend als nieuw lid van het leiderschapsteam van Hemelsbreed. Omdat misschien niet iedereen mij goed kent, vertel ik hier nog iets over mijzelf en over mijn rol in het team. Allereerst even voorstellen: ik woon met mijn man Chris en kinderen Jonathan en Benjamin in Lent. Jonathan zit in de brugklas en Benjamin zit in groep 6 van de basisschool. Chris heeft een eigen bedrijf in video-editing en mediamanagement en geeft daarnaast advies over de transitie naar duurzame energie. Zelf ben ik freelance boekenredacteur, waarbij ik voor verschillende uitgeverijen boekproducties coördineer. Taal is dus zeg maar echt mijn ding.

Sinds ongeveer drie jaar zijn we betrokken bij Hemelsbreed. We voelden al snel dat dit een bijzondere groep mensen was: hier ben je echt welkom zoals je bent en word je geestelijk opgebouwd. Heel eerlijk: Chris voelde dit als eerste en heeft mij vervolgens overgehaald om ook eens mee te gaan. Ik was niet meteen enthousiast, ook omdat ik nog deel uitmaakte van een leuk team bij het kinderwerk van een andere kerk. Maar toen Chris en de kinderen weer eens enthousiast terugkwamen van een meeting (‘Ze eten daar pannenkoeken na de dienst, mama!’) ben ik toch ook maar eens gaan kijken. De rest is geschiedenis en inmiddels voelt Hemelsbreed voor ons als een kerkfamilie.

Een aantal maanden geleden hoorde ik dat mijn naam was gevallen als eventueel nieuw lid van het leiderschapsteam. Dit voelde voor mij als heel ‘groots’ en ook wel wat overweldigend. (Misschien zie je het patroon al: ik ben niet zo van de grote veranderingen). Na een fijn en open gesprek met leden van het leiderschapsteam is er bij mij toch een proces op gang gekomen. Is dit misschien iets waar ik toe geroepen word? Zo ja, hoe weet ik dat dan? En praktisch: kan ik dit wel inpassen in het ritme van ons gezin? Ik heb dit ook allemaal bij God neergelegd, maar helaas kwam er geen heldere stem in mijn hoofd die het kant-en-klare antwoord gaf. Wel gebeurden er andere dingen. Ik merkte dat ik er veel mee bezig was en dat ik een sterke aantrekkingskracht voelde om hier ‘ja’ op te zeggen. Ook waren er andere signalen die voor mij ‘groen licht’ betekenden. Toen het leiderschapsteam mij concreet vroeg om hen te versterken en ze hun vertrouwen in mij uitspraken, voelde ik aan alles dat ik dit moest gaan doen. Met Chris achter me, vier topleiders om me heen en God aan mijn zijde kan ik dit oppakken. Bij het inzegenen voelde ik de liefde van de gemeenschap om mij heen, en de kracht van de Heilige Geest in mij.

De rolverdeling binnen het LT ligt niet helemaal vast, maar is eigenlijk vloeibaar. Ik heb al geholpen bij een aantal dingen, en gaandeweg kijken we wat verder bij me past en wat ik kan toevoegen aan het team. Mijn focus ligt op verbinding: connectie met elkaar, en met God. Als je nog dingen van me wilt weten: spreek me gerust even aan! M’n pincode blijft geheim, maar verder houd ik erg van openheid. Ik hoor ook graag jouw verhaal, dus als je zelf iets kwijt wilt: tik me op de schouder. Ik zie ernaar uit om mee te bouwen aan de mooie community die Hemelsbreed is!

Groeten, Marieke Slagter-Hoefakker