MeetUP 24 oktober: Zoutig en lichtend

MeetUP 24 oktober: Zoutig en lichtend

De MeetUPs van Hemelsbreed gaan het over het lijntje met boven, vandaar ‘UP’. Op 24 oktober nam Evert ons mee ‘de bergen in’.

We begonnen de viering met een videoclip: Alone van Marshmello. Hij is verdrietig omdat hij zich alleen voelt. Een meisje maakt het verschil door ..? Ja, door wat eigenlijk? Ze kijkt bij hem naar binnen en ziet iets moois dat ze vervolgens aan anderen laat zien – en zo komt iedereen tot een feestje!

De kinderen geproefd dat chips (zelf gemaakt door Sven!) mét zout veel lekkerder is dan zonder zout – en dat juist zout alleen heel vies is. Sven geeft als uitleg dat zout ergens doorheen gemengd veel smaak geeft. Het hoeft niet veel te zijn, een paar korreltjes is al genoeg. Daarna deden we iets met waxinelichtjes en kartonnen bekers: het kaarsje brandt veel fijner bovenop een omgekeerde papieren beker, dan eronder.

Jezus vertelt in een toespraak dat wij zo het zout en het licht voor deze wereld zijn.

En wanneer ben ikzelf dan licht voor deze wereld? Het is best spannend om in situaties te handelen: meng ik me in een opstootje of niet…? Ook de profeten vroeger vonden dat spannend. De eerste keer iets pittigs zeggen is lastig en juist de daarop volgende keren gaat het makkelijker. Net als het waxinelichtje: bij de eerste keer aansteken blijft het vlammetje net branden; een volgende keer gaat het beter.

God heeft Zijn licht laten schijnen bij de schepping, in de duisternis van deze wereld: ‘Laat er licht zijn!’. Paulus gebruikt deze zin ook als hij schrijft dat God zó het licht in onze harten heeft geschenen. En zo lief heeft God deze wereld.

Als jij je laat doordringen van deze liefde van God, dan ben je zout en ben je licht. Je hoeft daar dan zelf niet meer zoveel voor te doen. 

We sloten af door er samen te zingen over Jezus, Heer uw licht en liefde schijnen – waar U bent zal de nacht verdwijnen & samen te delen & de kinderen staken de sterren buiten aan!

De volgende meetUP staat gepland op 7 november om 10:30 in De Buitenplaats. Van harte welkom!