MeetUP 10 oktober: kennen en gekend zijn

MeetUP 10 oktober: kennen en gekend zijn

De MeetUPs van Hemelsbreed gaan het over het lijntje met boven, vandaar ‘UP’. Op 10 oktober vertelde Lisa Pieplenbosch meer over het thema kennen en gekend zijn.

Lisa deelde haar verhaal over haar eigen zoektocht naar zichzelf leren kennen. Als kind kreeg ze van haar omgeving niet zoveel feedback waar ze iets mee kon. Omdat ze het soms lastig vond om aansluiting te vinden was de vraag ‘Wie ben ik’ een urgente vraag voor haar. Ze keek om zich heen in de hoop de antwoorden te vinden, maar dat lukte maar niet. Toen ze carrière maakte, merkte ze dat dat status gaf. Daarmee dácht ze wel dat ze het antwoord had gevonden. Maar toen ze besloot om te stoppen met die carrière, viel de status ook weg. Weer kwam die vraag naar boven: wie ben ik? Dit lied heeft toen een proces in werking gezet.

Tijdens een stilteweekend in een klooster deelde God dat ze goed was, gewoon zoals ze is. Daardoor voelde zich geliefd én gekend door God. Ook deelde Lisa vragen die bij haar opkwamen, waar ze zelf ook het antwoord nog niet op heeft;

  • Ontdek je meer van Gods wil als je jezelf beter leert kennen?
  • Is het iets vrijblijvends om jezelf te leren kennen, of is het je verantwoordelijkheid?
  • Hoe erg is onzekerheid en zelfoordeel?

Opdracht: schrijf de elevator pitch die God over jou zou schrijven

Aan het einde van de meeting zijn we aan de slag gegaan met de elevator pitch die niet jij maar God over jou zou schrijven. Aan het eind van de meeting deelden we de pitches met elkaar, wat prachtige momenten en gesprekken opleverde.

De volgende meetUP staat gepland op 24 oktober om 10:30 in De Buitenplaats.