‘As the birds fly’

‘As the birds fly’

‘As the birds fly’

Vandaag zit ik een dagje in Rozet te werken. Door de grote, en zojuist gezeemde ramen heb ik een mooi uitzicht over de stad. Een groep meeuwen cirkelt kris kras over de daken. Het lijkt op het eerste gezicht niet heel gestructureerd, maar na wat langer kijken concludeer ik dat er toch een bepaalde logica in zit.

Het lijkt wel een beetje op Hemelsbreed. Daar lijken dingen ook niet altijd even gestructureerd en geordend. Het is niet duidelijk wie er wel of niet bij horen en er is geen terugkomend programma waar je op kan rekenen. Net zoals bij de meeuwen lijkt het ook bij ons soms wat ongestructureerd.

Maar net zoals de meeuwen zit er in al deze chaos, zou ik bijna zeggen, toch ook een bepaalde lijn. Een lijn die een laagje dieper gaat. Bij Hemelsbreed gaat het om onbevangen in het leven staan. Een leven waar je niet uit angst of tekort hoeft de denken, maar waar je vanuit Gods liefde mag ontdekken dat er genoeg is. Je bent vrij om onbevangen in het leven te staan.

We helpen en inspireren elkaar om in contact te staan met Gods liefde, en om het onbevangen leven te ontdekken. Het alleen al bewust zijn hiervan helpt mij om mijn eigen angst voor tekort even aan de kant te zetten en te vertrouwen. Dat geluk gun ik iedereen, en samen als Hemelsbreed willen we dit ook uitdragen in de activiteiten de we initiëren.

Hemelsbreed is een community van mensen die het leven delen en samen vieren, die elkaar helpen om Gods liefde te ontdekken en onbevangen in het leven te staan, en die diverse activiteiten initieert om liefde en onbevangenheid met anderen te delen.

De term ‘Hemelsbreed’ wordt in het Engels vertaald als ‘as the birds fly’ (zoals de vogels vliegen). Vogels die soms wat ongestructureerd boven de stad cirkelen, maar die ook in vrijheid en onbevangenheid opstijgen en recht op hun doel afvliegen. Voor deze vogels is de hemel bekend terrein, het is de plek waar obstakels wegvallen en angsten overwonnen worden.