“En wat is dan de lifehack?”

“En wat is dan de lifehack?”

“En wat is dan de lifehack?”

Een terugblik op het ‘lifehacks for lifequestions’ traject.

In het leuke lokale Dazo was het altijd gezellig en ontspannen”. Dé perfecte plek in het Spijkerkwartier voor een traject over levensvragen! Met een divers gezelschap plozen we verschillende levensvragen uit, leerden we over hoe Jezus hiermee omging, en wisselden we onze eigen ervaringen uit. “Iedereen had zijn eigen inbreng wat erg leerzaam en leuk is om te horen hoe anderen in het leven staan. Het is echt een aanrader als je houdt van diepere gesprekken, op een ontspannen gezellige manier!”

  

Na een paar avonden kreeg ik de vraag wat dan de lifehacks voor deze levensvragen zou zijn? Met Lifehacks worden simpele trucks bedoeld om iets veel makkelijker gedaan te krijgen. Maar simpele trucks voor levensvragen bestaan natuurlijk helemaal niet. En dat was juist ook het idee van deze avonden; samen kauwen op de moeilijke vragen van het leven, zoeken naar wijsheid en inspiratie, en “alles in een open sfeer zonder oordeel”. 

  

Hemelsbreed is samen de breedte van de hemel ontdekken; en dat is wat we in dit traject deden. Bij elke levensvraag hoorde een verhaal of uitspraak van Jezus. Dit was het startpunt van het gesprek, en op deze manier komt de hemel al snel ter sprake. We vormden een groep van mensen met verschillende achtergronden en geloofsovertuigingen, en dit maakte het traject boeiend en verrijkend voor iedereen!

  

Voor dit traject is gebruik gemaakt van ‘mensen van de weg’,  het levensvragen traject ontwikkelt door de organsiatie ‘Lazarus’.

Quotes komen van Gioia Tolmeijer (een van de deelnemers).