Nieuw traject: ‘God vinden in alle dingen’

Nieuw traject: ‘God vinden in alle dingen’

Lijkt God soms ver weg? Of ben je op zoek naar hoe God nog concreter kan worden in jouw leven? In dit traject van zes avonden gaan we samen op zoek naar hoe we God kunnen vinden in alle dingen.

Centraal in dit traject staat de spiritualiteit van Ignatius van Loyola. Ignatius (1491 na Chr.) was zoon van een Spaanse edelman en later stichter van de Jezuïtenorde. Na een ongeluk en tijdens een lang ziekbed leest hij over het leven van Jezus. Dit verandert zijn leven, een zoektocht naar zijn roeping en een innerlijke strijd begint. Over deze innerlijke strijd en de innerlijke vrijheid heeft hij veel geschreven.

Tijdens de zes avonden verdiepen we ons in de spiritualiteit van Ignatius. We gaan in op het onderscheiden van de geesten, we leren het levensgebed, ontdekken wat innerlijke vrijheid betekent en wat Ignatius bedoelde met geestelijke uitmuntendheid.

Voorafgaand aan de avond krijg je een podcast toegestuurd waarin Nikolaas Sintobin (Jezuiet) uitleg geeft over de Ignatiaanse spiritualiteit. Op de thema-avond gaan we aan de slag met het thema; we wisselen ervaringen uit, gaan samen in gesprek en sluiten de avond elke keer af met een vorm van gebed, meditatie of geestelijke oefening die past bij het thema.

Wanneer: elke twee weken op dinsdagavond (19 april, 3, 17 en 31 mei, 14 en 28 juni)

Hoe laat: van 20:00 tot 22:00 (19:45u inloop met koffie en thee)

Waar: De Buitenplaats

Opgeven: mail naar info@hemelsbreed.info of laat het even weten aan Maria, Tani of Pieter