Emanuel Rutten en Tieneke van Lindenhuizen geven workshops in traject Op zoek naar…

Emanuel Rutten en Tieneke van Lindenhuizen geven workshops in traject Op zoek naar…

“Op zoek naar…” is een verdiepingstraject van een halfjaar waarin je wordt begeleid en uitgedaagd om te ontdekken wat het christelijk geloof voor jou kan betekenen. Momenteel zijn we druk bezig met het samenstellen van het workshopprogramma. Samen met de andere deelnemers en de coördinatoren gaan we langs mensen met een bijzonder verhaal of een bijzondere kijk op wat geloven is.

Zij nemen je mee in hun passie en delen hun eigen verhaal en hun persoonlijke ervaringen met God. Elke workshop ziet er weer anders uit en geeft een ander beeld van wat geloven is. Hierdoor kan je je eigen ervaringen spiegelen of kun je juist verrast worden. Eerder was al bekend dat er workshops gegeven worden door De Zandtovenaar Gert van der Vijver en zanger, storyteller en columnist Matthijn Buwalda.

We vinden het supergaaf dat we aan het workshopprogramma twee nieuwe namen mogen toevoegen: filosoof aan de Vrije Universiteit van Amsterdam Emanuel Rutten en theoloog en predikante Tieneke van Lindenhuizen.

Emanuel Rutten

Emanuel Rutten (1973) is filosoof aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Rutten groeide zonder geloof in God op en vond religie zelfs niet relevant genoeg om atheïst te zijn. Dat veranderde tijdens zijn studietijd, waar de boeken van Augustinus een enorme indruk op hem maakte en waardoor hij de evangeliën ging lezen. De evangeliën zijn volgens hem ‘op afstand het mooiste verhaal ooit’ (bron: Overdenkingen 2017). Emanuel is bekend geworden met zijn studie naar argumenten voor het bestaan van God en is regelmatig te zien in debatten met bekende atheïsten. Emanuel woont in de binnenstad van Amsterdam en heeft een dochter.

Tieneke van Lindenhuizen

Tieneke van Lindenhuizen (1956) is theoloog en predikante. Als kind kreeg Tieneke een socialistische opvoeding waar geloof geen enkele rol speelde. Op latere leeftijd, na een scheiding en toen de kinderen al de deur uit waren, besluit ze om theologie te gaan studeren. Hier bloeit Tieneke op en vind een nieuwe richting in haar leven. Volgens haar is God een best goed idee. Tieneke woont in Oldenzaal, heeft twee kinderen en drie kleinkinderen.

Meer over het verdiepingstraject Op zoek naar vind je op deze pagina.