MeetUPx 5 december: de bergen in #4

MeetUPx 5 december: de bergen in #4

De MeetUPs van Hemelsbreed gaan het over het lijntje met boven, vandaar ‘UP’. Een keer per maand is er een meetUPx. Deze meetings zijn altijd Xtra speciaal en Xperimental! Op 5 december gingen we verder samen ‘de bergen in’.

De bergen in

Een berg beklimmen is spannend en uitdagend, je doet het niet zomaar. Jezus deelde zijn wijze lessen vanaf een berg. Lessen die spannend en uitdagend zijn maar die jou ook helpen om te groeien in geloof. In de afgelopen 3 meetings hebben we samen ontdekt wat de bergrede voor ons betekent. Zijn we samen de bergen ingegaan en hebben we meer van de bergrede ontdekt. Het thema werd ingeleid met de meetUPx ‘Zoutig en lichtend’. Op 5 december was de vierde meeting over dit thema.

7×7 over de bergrede

Voor deze meeting hebben we een zeer afwisselend programma boordevol inspiratie uit de bergrede. We hebben 7 mensen gevraagd om in 7 minuten iets te delen over het thema de bergrede. We gingen lekker actief van start met het leren van Jezus is de goede herder in gebarentaal. Zowel kinderen als volwassenen deden mee. Camiel en Jesse deelden hun gedachten over de Bergrede. Ook luisterden we naar twee liederen en droeg Pieter een zelfgemaakt stuk spoken word voor.

Als laatste onderdeel gooiden we met schuimballen door de zaal. Eerst zonder regels. Daarna kwamen er steeds meer regels bij; als je de bal gooide moest je op één been staan. Vervolgens moest je, voordat je de bal gooide, op één been staan én toktok zeggen. Daarna werden steeds meer regels toegevoegd voordat je de bal mocht gooien en kon ontvangen. Het was een leuke manier om in te zoomen op de problemen die alle wetten en regels die men in die tijd had veroorzaakten.

Prachtige gedichten

Aan het eind van de meeting deden we een opdracht. Op alle tafels lag een papiertje met een stukje bijbeltekst uit de bergrede. De opdracht was: schrijf je gedachten bij dat bijbelgedeelte op in dichtvorm. In een korte tijd werden er de meest prachtige en creatieve gedichten gedeeld! Bijvoorbeeld dit gedicht, geschreven door Camiel.

De volgende meeting staat gepland op 19 december om 10:30 uur in De Buitenplaats. In deze meeting sluiten we het thema ‘In de bergen’ af.